Monday, August 14, 2017

Top 5: Atletizmde 100 metre en hızlı sprint yapanlar.


Geçen hafta Londra'da yer alan Dünya Atletizm Şampiyonasında, sporun efsaneleşen sporcu Usain Bolt en son yarışında yer aldı. Ne yazık ki istediğe gibi geçmedi ve kendi taraftarlar için hayal kırıklılığı ve kendi kariyeri beklemeyen sakatlıkla bitdi. Ama bizim için sporun en iyi oyuncu aklımızda kalacak.

Bir efsane sonucunda 100 metre yarışında en hızlı 5 sprintelerin yer almak istedik. Gördüğünüz  gibi bu listede tek Jamaikalar ve Amerikanlar var. Ama geçen turnuvada ülkemiz temsil edin Azeri uyruklu Ramiz Guliev 200 m yıldız madalya'dan sonra belki bu listede illerde görebiliriz.

1. Usain Bolt (Jamaika)

Usain Bolt bu sporun efsaneleşen bir sporcu kendi kariyerinde en hızlı koşusu Beijing yer alan Olimpiyat Oyunları 9.58 rekorla yaptı. Şu ana kadar bu koşu Dünya Rekoru seviyesinde.


2. Tyson Gray (A.B.D)



Usain Bolt bir dönem en büyük rakibi Tyson Gray kendin ve dünyanın ikinci en hızlı koşusu 2008 Olimpiyat Oyunları Amerikan elemelerde 9.69 derecesinde koştu.

3. Asafa Powell (Jamaika)




Usain Bolt yurtdaşı, ve aynı anda kendi ülkede en büyük rakibi Asafa Powell sporun tarihinde 3. en hızlı sprinti 2007 IAAF Rieti Grand Prix 9.72 saniyede derece gösterdi.

4. Maurice Green ( A.B.D)



Amerika'dan Maurice Green 1999-2007 arasında, başka sözle tam 8 yıl 100 metre en hızlı koşusu elinde tutuyordu. O zaman dünya rekoru zamanı 9.79 derece gösterdi

5. Donovan Bailey (A.B.D)


Başka Amerika sporcu Donovan Bailey 1996 yer alan Atlanta Olimpiyat Oyunlarında 9.84 derecesiyle o dönemin dünya rekoru yaptı.

No comments:

Post a Comment