Wednesday, August 30, 2017

Top 5: WTA sıralamada tenisçiler






Erkekle kıyaslayınca WTA sıralamasında daha büyük bir rekabet devam ediyor. Bunun sebepleri farklı olabilir ama yeniden takip etmeye heyecan veriyor. Listede gördüğümüz gibi tek Avrupali tenisçiler olduğunu ve bu kıtanın güzel bir haberi görebilir.  
1. Karolina Pliskova (Çek Cumhuriyeti)

















WTA sıralamasında ilk sıraya alması için çok büyük bir rekabet olduğunu bahsettik, ve Amerikan Açık önceden 6,390 puanla Çek Pliskova liderlik alıyor ve turnuvadan sonra ya bu yeri daha sağlam alacak ya da kaybedecek. Pliskova bu sezon 3 turnuvaya kazanmaya başardı.


2. Simona Halep (Romanya)


Romanya tenisçi Simona Halep tek 5 puanla Katerina Pliskova yer alıyor ve yakın dönemde işler yolda giderse sezonu sıralamında yılın sonucunda en güçlü kadın tenisçi bitirebilir. Sezonu tek bir turnuvaya kazandı şu an kadar ve 6,385 puanla duruyor.


Garbine Miguruza ( İspanya)




İspanya tenisçi Gabirine Miguruza kendi adına geçen sezon dikkat etmeye başladı ve her turnuvada daha güçlü olmaya başardı. Şu an için sıralamasında 3. yerde ve 5,860 puanla ve 2 turnuvaya kazanmaya başardı. Bu sezon daha fazla sürprizler göstermeye aday.


Elina Svitolina (Ukrayna)


Ukrayna tenis tarihinde en başarı tenisçi olmaya zaten başardı ve her turnuvada kendine gelişmeye devam ediyor ve böyle listede 4. yer almaya başardı. Bu sezon 5,530 puanla tam 5 turnuvaya kazanmaya başardı. 

Caroline Wozniacki (Danimarka)



Caroline Wozniacki bu sezon sakatlar ulaşmaya geçti ve listede 5. yer alması daha önceden başarıya yer almaya başardı ve bu sezon hiç bir turnuva ne yazık ki başarmadı. Ona rağmen sıralamasında 5,350 puanla ilk 5 girmeye başardı

No comments:

Post a Comment