Tuesday, August 29, 2017

Top 5: ATP sıralamada tenisçiler

Bu haftada Amerikan Açık başlaması ve sezonun son açık turnuvasında önceden ATP sıralamada en güçlu 5 tenisçiler bakmaya karar verdik. Listede tek Andy Murray yer alması, başka 4 tenisçilerin kesinlikle turnuvaya kazanması bekleniyorlar. 


1. Rafael Nadal (İspanya)



İspanya'nin Rafael Nadal Amerikan Açıkta önceden dünyanın en iyi tenisçi olmaya devam ediyor ve turnuvanin en büyük favorisi olarak turnuvaya başlıyor. Bu sezon toplam 7.645 puanı toplamaya başardı 31-yaşında Nadal ve 4 turnuvaya kazanmaya başardı.


2. Andy Murray (Büyük Britanya)



Büyük Britanyalı tenisçi Andy Murray sakatlıktan göre ne yazık ki Amerikan Açik'ta yer almayacak ve turnuva sonucunda geldi yerini Roger Federer ve başka tenisçiler tarafından baskı yapılabilir. 7,150 puanla şu anda 2. yer olması bunun çok başarı sezonu geçirmesi ve 1. sıraya kaybetmesi. Bu sezon tek Dubai turnuvası kazandı.    

3. Roger Federer (İsviçre)


Roger Federer ne kadar büyük bir tenisçi olduğu dünya sıralamamasında ilk 3 yer alması bunu gösteriyor ve 5 puan Andy Murray arkasında yer alıyor. Andy Murray turnuvada yer alması Roger Federer turnuvada sonra ilk 2 yeri alacağı kesin gözüyor bakıyor. Bu sezon başarı geçiyor ve 5 turnuvaya kazanmaya başardı.   

4. Stan Wawrinka (İsviçre)













Listede başka İsviçre tenisçi Stan Wawrinka ne kadar listede başka tenisçiler aynı seviye gelmezse bile son dönemin en başarı tenisçiden kabul edeliyor. Kendi güçünde bakarsa 5,690 puanla baya başarı bir sezon geçiriyor ve 1 turnuva kazanmaya başardı.


5. Novak Djokovic (Sirbistan)













Geçen sezonu başarı durdurmaya çok zor görüyordu ve yenilmez adam olarak kabul ediyordu. Ama 2017 sezonu o kadar istekli geçmedi ve büyük turnuvada çok başarı geçirmedi ve sezonun son açık turnuvası kazanmaya kesinlikle hedef ediyor. Bu sene şimdiye kadar 5,325 puan aldı ve 2 turnuva başladı

No comments:

Post a Comment